субота, 5 листопада 2016 р.

Підготовка до олімпіади з фізики



Всеукраїнська олімпіада з фізики 2008 рік ІІ етап
1.     Розв'язуючи задачу, учень одержав відповідь 5 Н/Па м с . Яку фізичну величину він знаходив?
2.     Вздовж шосе рівномірно рухається колона військових автомобілів. Відстань   між  автомобілями в колоні однакова. Перевіряючи швидкість руху колони інспектор ДПС. що рухався по шосе у цьому ж напрямку, виявив, що за швидкості  його автомобіля, яка дорівнювала 36 км/год, кожні 10 с його обганяє автомобіль з колони. З якою швидкістю рухається колона?
3.     В сполучених посудинах знаходиться ртуть. Діаметр однієї посудини в чотири рази більший діаметра другої. У вузьку посудину наливають стовп води висотою 0,7 м. На скільки підніметься рівень ртуті в одній посудині і опуститься в іншій?
4.     Де потрібно розмістити в кімнаті працюючий побутовий холодильник з відкритими  дверцятами, щоб він охолоджував кімнату?
5.     Воду у відрі, яка довго стояла в кімнаті з температурою 20 °С нагрівають кип'ятильником. За першу хвилину вода нагрілась на 2,5 °С, за десяту - від 50 °С до 51 °С. До якої найбільшої температури може нагріти воду цей кип'ятильник? Потужність теплових втрат пропорційна різниці температур.

Немає коментарів:

Дописати коментар