середа, 15 квітня 2020 р.

Матеріали дистанційного навчання з фізики для 8 класу


Урок фізики в 8 класі
Тема: Залежність опору металевого провідника  від температури
Зі збільшенням температури опір металевого провідника збільшується.
Формула залежності: R=R0(1+αt), де R – опір при температурі, яка нас цікавить, R0 – опір при нулю градусів Цельсія, α – температурний коефіцієнт опору, який залежить від роду речовини, знаходиться експериментально і дається в таблицях. Надпровідність – це явище зменшення опору провідника до нуля при температурах, що наближаються до абсолютного нуля. Абсолютний нуль температур Т (за шкалою Кельвіна), Т=О.
За шкалою Цельсія ця температура t=-273 градуси Цельсія.

Формула для сили струму з урахуванням того, що струм створюється зарядженими частинками з певним зарядом (зокрема в металі електронами, які мають заряд рівний елементарному е=1,6∙10-19Кл): І=Sven, де S – площа поперечного перерізу провідника, v – швидкість впорядкованого руху заряджених частинок, n – концентрація частинок в провіднику (n=N/V ), N – загальна кількість частинок, V – об’єм .
1. Відповісти на контрольні питання на ст.197
Переглянути відео:
Домашнє завдання: § 36 повторити.
Розвязати задачі:
№463 За який час можна нагріти 1,5 л води від 20 градусів Цельсія до 80 градусів Цельсія, якщо через спіраль нагрівника опором 31,5 Ом проходить струм 10 А? Втратами теплоти знехтувати.
№464 Електричний кипятильник за 5 хвилин 36 секунд нагріває 2 кг води від 20 градусів Цельсія до кипіння. Визначити опір нагрівального елемента кипятильника, якщо сила струму в ньому 5 А. Втратами теплоти знехтувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар